joi, 15 decembrie 2011

Supa crema de linte

Pentru 8 portii:
500 grame linte rosie
2 cepe (una intreaga, una taiata marunt)
1 morcov
1 bucata telina
1 cartof
1 pastarnac
1 conserva de 450 grame de rosii in bulion
menta
3 linguri de ulei de masline
sare
piper
lamaie

Spalam lintea si o punem la inmuiat 2 ore.
In timpul asta facem 1 litru de supa de legume: 1 ceapa, 1 morcov, 1 cartof, telina.
Ceapa taiata marunt o calim in ulei de masline.
Dupa cele 2 ore, punem lintea la fiert. Dupa ce a fiert, turnam peste ea supa de legume si ceapa calita si rosiile in bulion, punem sare si piper si lasam sa fiarba 15 minute. Dupa ce a fiert mixam supa cu un blender. Supa crema trebuie sa arate ca o smantana subtire.
Se serveste cu menta tocata deasupra si langa farfurie se pune 1/4 lamaie pentru a fi stoarsa direct in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu