joi, 15 decembrie 2011

Ciorba de perisoare

Pentru 6 portii:
250 grame carne tocata de vita
250 grame carne tocata de porc
3 linguri de orez
1 ou
200 grame de piept de manzat (sau orice bucata cu os)
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
1 bucata de telina
1 ceapa
2 linguri de ulei
bors sau zeama de varza (daca folositi zeama de varza, nu mai folositi deloc sare)
1 legatura de leustean
sare

Punem pieptul de manzat intr-o oala cu apa si sare si il lasam e foc pana este carnea fiarta, curatand spuma.
Tocam legumele, punem ceapa la calit intr-o tigaie. Dupa ce s-a calit ceapa, punem restul legumelor si le lasam 10 minute sa se caleasca.
Dupa ce a fiert carnea, punem legumele in oala cu apa si le lasam 15-20 de minute sa fiarba.
In timpul asta, amestecam carnea tocata de vita cu cea de porc, cu orezul si cu oul si incepem cu o lingurita sa modelam perisoarele, pe care le punem pe un platou.
Dupa cele 15-20 de minute in care legumele au fiert, punem perisoarele in oala si le lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
Separat fierbem borsul sau zeama de varza. Dupa ce au fiert perisoarele, adaugam borsul (sau zeama de varza) si leusteanul tocat marunat si mai lasam ciorba sa fiarba 4-5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu