joi, 15 decembrie 2011

Oua umplute


Pentru 4 portii:
6 oua fierte tari
1 ou crud
3 castraveti murati taiati marunt si storsi (optional)
lamaie
1 lingurita de mustar
2 linguri de smantana
ulei
sare
piper

Punem ouale la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert, le lasam sa se raceasca si le taiem pe jumatate, scotand galbenusul.
Facem maioneza din galbenusul crud, cu un galbenus fiert,  ulei, 1 lingurita de mustar si lamaie.
Punem intr-un castron galbenusurile fierte, 3-4 linguri de maioneza, sare, piper si le amestecam.
Dupa ce s-au facut ca o pasta, (optional: adaugam castravetii taiati marunt si storsi, amestecam cu lingura) si umplem jumatatile de albusuri.
Restul de maioneza o amestecam cu smantana si o turnam deasupra oualor puse pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu