joi, 15 decembrie 2011

Spaghete/Penne bologneze

Pentru 6 portii:
1 punga de spaghete/penne
500 gr. de carne tocata de vita (sau vita cu porc)
1 ceapa tocata marunt
1 morcov mic dat pe razatoarea mica
1 bucatica de telina data pe razatoarea mica
600 gr. de rosii tocate in bulion
1 foaie de dafin
1 lingurita de zahar
3 linguri de ulei
sare
piper
parmezan

Calim ceapa in ulei, adaugam morcovul si telina si le calim. Adaugam carnea tocata, o lasam 15 minute, pana se prajeste si adaugam bulioul, foaia de dafin, zaharul, sare si piper. Lasam 10 minute sa fiarba.
Firbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj (cu un minut mai putin), le strecuram si le punem peste sosul bolognez. Le mai tinem 1-2 minute pe foc.

Dupa ce le punem in farfurie, putem presara deasupra parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu