joi, 15 decembrie 2011

Penne cu dovlecei si vinete

Am fost in vizita la niste prieteni, care ne-au facut pastele astea. Mi s-au parut extrem de bune, asa ca am incercat sa le fac si eu.

Pentru 6 portii:

1 punga de penne
1 vanata taiata in 4 si apoi felii
1 dovlecel taiat in 2 si apoi felii
2 catei de usturoi tocat
1 conserva de rosii decojite tocate in bulion (sau sos de rosii pentru paste preparat deja)
cateva masline
ulei de masline (destul de mult)
1 lingura de ulei
chili
sare
parmezan

In uleiul de masline calim usturoiul, apoi punem la calit dovlecelul si vanata tocate. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam sarea, maslinele, chili si rosiile tocate si le lasam sa fiarba 4-5 minute.
In timp ce calim leguele, punem apa la fiert pentru penne cu 1 lingurita de sare si 1 ligura de ulei. Cand apa incepe sa fiarba, punem pennele in ea si le lasam cu un minut mai putin decat scrie pe punga.
Dupa ce au fiert pennele, le strecuram si le punem in sosul cu vinete si dovlecei si le mai lasam pe foc vreo 3 minute.

In farfurii presaram parmezan deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu