joi, 15 decembrie 2011

Clatite cu spanac


Clatitele - ies vreo 15 clatite:
o cana de faina
2 oua
1/2 cana de lapte
1/2 cana de apa minerala
2 lingurite de ulei
putina sare

Amestecam componentele de mai sus. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana (nu exagerat de groasa). Daca este cazul, mai punem lapte.

Umplutura:
250 gr. spanac congelat (sau 1/2 kg de spanac proaspat)
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
1 lingura de faina
100 ml lapte
75 gr. gorgonzola (sau blue cheese) taiata bucatele - ce preferati
200 gr mozzarella data pe razatoare
putina sare
piper

Calim putin usturoiul in ulei, adaugam lingura de faina. Calim putin si faina, adaugam laptele si spanacul si lasam sa fiarba, amestecand des. dupa ce s-a decongelat spanacul si a fiert 3-4 minute, adaugam gorgonzola, sare si piper, dupa gust, si mai lasam 2 minute sa fiarba, pana se topeste branza.

Umplem clatitele, le rulam, le punem intr-o tava unsa si deasupra presaram mozzarella.
Le bagam la cuptor 20 minute - pana incepe sa se rumeneasca mozzarella.
Se servesc calde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu