joi, 15 decembrie 2011

Spaghete/Penne carbonara cu ciuperci

Pentru 2 portii:
1/2 din punga cu spaghete sau penne
150 grame kaizer feliat
200 grame ciuperci champignon taiate feliute subtiri
200 ml de smantana de gatit (1 cutie mica)
2 oua crude (de fapt numai galbenusurile)
1 lingura de ulei
parmezan
sare
piper

Intr-o tigaie de teflon prajesc feliile de kaizer (fara ulei) pana se rumenesc si iese apa din ele. e scoatem, le taiem fasii si le punem inapoi in tigaie, impreuna cu ciupercile. Le calim 2-3 minute si adaugam smantana, sarea si piperul.
Lasam 7-8 minute sa fiarba (ciupercile vor lasa apa si in timpul asta asteptam sa scada).
Intre timp fierbem pastele cu un minut mai putin fata de cats cie pe ambalaj, le scurgem si le rasturnam peste sosul cu kaizer si ciuperci. Lasam tigaia 1-2 minute pe foc. O luam de pe foc, punem galbenusurile crude si amestecam.
Dupa ce punem in farfurii, presaram parmezan deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu