joi, 15 decembrie 2011

Musaca de vinete

Pentru 4 portii:
4 vinete maricele taiate rondele
5 rosii taiate felii
300 grame carne de vita
300 grame carne de porc
2 oua
1 ceapa taiata marunt
1 morcov dat pe razatoarea mica
1 bucatica de telina data pe razatoarea mica
1 frunza de dafin
1 cutie de rosii decojite (si eventual taiate) in bulion - 450 grame
100 grame mozzarela
ulei
sare
piper

Spalam vinetele, le taiem rondele groase cam de 1 cm si le prajim in ulei pe ambele parti. Dupa ce le scoatem din tigaie, le punem intr-o sitaa c sa se scurga uleiul absorbit prin prajire.
Taiem ceapa marunt, o calim, apoi punem morcovul si telina date pe razatoare. Dupa 1 minut adaugam carnea tocata, sare, piper si o lasam 15 minute, pana este gata. Adaugam rosiile in bulion, foaia de dafin si o lingurita de zahar si lasam 10 minute sa fiarba. Lasam sa se raceasca carnea cam 15 minute si amestecam compozitia de mai sus cu cele doua oua.
Intr-o tava punem un strat de vinete, un strat de carne tocata, un strat de rosii; un strat de vinete, un strat de carne tocata, un strat de rosii; un strat de vinete si mozzarela.
Bagam in cuptor, unde lasam 25 de minute la foc mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu