Pentru 10 portii:
1 ciolan afumat (cu os)
1/2 kg fasole uscata (tinuta in apa sa se inmoaie vreo 5-6 ore)
2 morcovi tocati
1 ceapa tocata marunt
1 pastarnac tocat
1 bucata de telina tocata
4 linguri de pasta de tomate (1/2 litru bulion)
1 lingura de faina
5 linguri de ulei
1 legatura de marar tocat
1 legatura de patrunjel tocat
sare
Fierbem intr-o oala ciolanul pana se desprinde carnea de pe os.
Separat fierbem fasolea pana este aproape gata.
Legumele (ceapa, morcovii, pastarnacul, telina) le calim separat in 3 linguri de ulei.
Dupa ce a fiert ciolanul il taiem bucatele, il punem inapoi in oala la fiert impreuna cu fasolea scoasa din prima apa, legumele calite si sare.
Cu faina si 2 linguri de ulei facem un rantas (prajim putin faina).
Cand fasolea si legumele sunt fierte, adaugam pasta de tomate (bulionul), rantasul, mararul si patrunjelul si lasam 10 minute sa fiarba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu