joi, 15 decembrie 2011

Ciorba de burta

Pentru 6 portii:

1 copita de vita
1 kg de burta (cel mai usor este cu burta curatata, prefiarta, taiata deja si congelata)
1 ceapa
1 morcov
1 bucata de telina
1 patrunjel radacina
1 pastarnac
1 capatana de usturoi pisata
2 oua
500 gr. smantana
otet
sare

Fierbem copita de vita cu zarzavaturile (cam 1 si 1/2 ore), pana incep sa se desprinda ligamentele.
Dupa ce a fiert copita, o scoatem din oala impreuna cu zarzavaturile si punem burta la fiert cu sare.
Lasam sa fiarba pana este moale. La sfarsit adaugam cateva linguri de otet (dupa gust) si usturoiul pisat.
Amestecam galbenusurile cu smantana si cu putina ciorba fierbinte si turnam cate putin in oala, pentru a nu se imbranzi smantana. Mai lasam 5 minute sa fiarba si este gata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu